wave

I hjertet av Oslo – på bryggekanten i Bjørvika

Vannkunsten ligger på bryggekanten i Bjørvika, midt i hjertet av Oslos nye sentrum. Innrammet av Ekebergåsen, Oslofjorden og Barcode, byr livet på gateplan i Bjørvika på et rikt utvalg av restauranter, kafeeer, butikker og det ypperste landet har av kultur og arkitektur.

Et rikt byliv ved sjøen

En sommerkveld ved et fortausbord med gode venner, deilig mat og Barcode og fjorden i bakgrunnen. Slike opplevelser står i kø for den som vil nyte livet og rusle på oppdagelsesferd i Bjørvika.

Oversiktbilde juni 17 med operaen

Bjørvika da og nå

Bjørvika er et av Norges tre viktigste historiske steder. Her ble Oslo grunnlagt i år 1050 av Harald Hårdråde. Det er en grunn til at de som kunne velge først, valgte å legge byen akkurat her. Tomten har fantastiske solforhold og ligger nydelig til innerst i vika. Her levde handelsfolk, håndverkere og sjøfolk tett, og veien var kort mellom bolig, arbeid og fest.  

I dag bygges det nærmest på hellig grunn. Arkeologiske funn under Dronning Eufemias gate forteller historien om et viktig knutepunkt og yrende handelssted. Gaten er oppkalt etter Eufemia, Norges middelalderdronning fra 1299 til 1312, og har blitt en attraksjon i seg selv. Paradegaten har 300 trær av 50 ulike arter fra hele verden plantet parallelt med trikkeskinnene. Nå er Bjørvika i ferd med å ta form som Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det hele startet med Barcode, som er anerkjent som Oslos nye skyline.  

For å oppdage hva området virkelig har å by på, kan du ta turen innom en av de hyggelige restaurantene, besøke det varierte kunst- og kulturtilbudet, eller handle i en av butikkene du finner på gateplan. Når Bjørvika står ferdig, vil det være rundt 5000 boliger her. Alt dette, i kombinasjon med næringslokalene i Barcode, danner et rikt byliv som har alt av opplevelser og fasiliteter du kan ønske deg. 

Gamle Oslo
Meld interesse

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Du har vist interesse for leilighetene:
-

Ja, jeg ønsker å motta informasjon om boliger og andre nyheter om Bjørvika på e-post og telefon fra OSU. Dersom jeg ikke lenger ønsker å motta slike henvendelser, kan jeg når som helst melde meg av. Les mer i vår personvernerklæring

Takk for din interesse

Du er nå registrert som interessent av Vannkunsten og vil bli kontaktet av en av våre meglere.