wave

Lukten av sjø – smaken av storby

Elsker du livet ved fjorden? Den unike beliggenheten til Vannkunsten, på bryggekanten i Bjørvika, gir deg som flytter inn nærheten til det beste byen og naturen har å by på. Du får en byleilighet der Oslofjorden og ulike grøntområder ligger rett utenfor stuedøren. Korte spaserturer tar deg til den historiske Middelalderparken, starten på den ni kilometer lange Havnepromenaden, skogsområdet og kunststiene i Ekebergparken og ikke minst Oslos nye favorittbadeplass, Sørenga sjøbad. Her får du alt du kan ønske deg på et sted.

Sjøen er omrisset for nabolaget som vokser frem mellom de ni byggene i Vannkunsten. Fjorden er ledet inn mellom byggene, slik at vannspeil, broer og kanaler preger nabolaget. Samtidig fylles de koselige gågatene mellom byggene med liv og nabolagsstemning når nye serveringssteder og handel åpner på gateplan.

Vannkunsten video beliggenhet

I hjertet av Oslo

Vannkunsten ligger i et nabolag som vil preges av gågater, stilren arkitektur, et spennende byliv og det ypperste landet har av kunst og kultur. Husenes første etasjer vil fylles opp med et rikt utvalg av restauranter, kafeer og butikker. Sammen danner de et variert tilbud, som preges av nordisk estetikk og livsstil, gode smaker og høy kvalitet. Nesten alle restaurantene vil vende ut mot Havnepromenaden og fjorden.

Hva med et morgenbad på Sørenga sjøbad? Eller en kopp morgenkaffe på uteserveringen før jobb, mens du stirrer utover Oslofjorden? Enten du skal kople av eller på, er en leilighet i Vannkunsten det perfekte utgangspunktet. Nærheten til Oslo S gjør veien kort til alt du kan ønske deg.
Vannkunsten i Bjørvika
Bispevika illustrasjoner fra LDA (67)
Bispevika illustrasjoner fra LDA (64)

Bjørvika da og nå

Bjørvika er et av Norges tre viktigste historiske steder. Her ble Oslo grunnlagt i år 1050 av Harald Hårdråde. Det er en grunn til at de som kunne velge først, valgte å legge byen akkurat her. Tomten har fantastiske solforhold og ligger nydelig til innerst i vika. Her levde handelsfolk, håndverkere og sjøfolk tett, og veien var kort mellom bolig, arbeid og fest.  

I dag bygges det nærmest på hellig grunn. Arkeologiske funn under Dronning Eufemias gate forteller historien om et viktig knutepunkt og yrende handelssted. Gaten er oppkalt etter Eufemia, Norges middelalderdronning fra 1299 til 1312, og har blitt en attraksjon i seg selv. Paradegaten har 300 trær av 50 ulike arter fra hele verden plantet parallelt med trikkeskinnene. Nå er Bjørvika i ferd med å ta form som Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det hele startet med Barcode, som har blitt et ikonisk motiv og symbol på moderne Oslo.  

Når Bjørvika står ferdig, vil det være rundt 5000 boliger her. Alt dette, i kombinasjon med næringslokalene i Barcode, danner et rikt byliv som har alt av opplevelser og fasiliteter du kan ønske deg. 

gamle-oslo
Meld interesse

Ja takk!

Jeg ønsker informasjon om boliger
og andre nyheter i Bjørvika.

Du har vist interesse for leilighetene:
-

Les mer i vår personvernerklæring

Takk for din interesse

Du er nå registrert som interessent av Vannkunsten og vil bli kontaktet av en av våre meglere.